Εκδηλώσεις

Ιούλιος 2014
Την Πέμπτη 24/7/14 στις 8.00 μ.μ. στον ΦΛΟΙΣΒΟ Κορίνθου ας ενώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, ας ενώσουμε τις προσπάθειές μας για την ανακούφιση των αμάχων συγκεντώνοντας φάρμακα, υγειονομικό υλικό και κάθε είδους ανθρωπιστική βοήθεια.
Η Λωρίδα της Γάζας - το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον πλανήτη - για μια ακόμη φορά δέχεται το ανελέητο σφυροκόπημα της ισραηλινής στρατιωτικής μηχανής. Για μια ακόμη φορά υποδομές αναγκαίες για την επιβίωση του Παλαιστινιακού λαού καταστρέφονται, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εκατοντάδες άμαχοι, ακόμη και μικρά παιδιά, βρίσκουν τραγικό θάνατο στην ερειπωμένη τους πατρίδα.


Όλα αυτά κάτω από την απόλυτη αδιαφορία των ισχυρών του κόσμου οι οποίοι δεν διστάζουν να δείχνουν επιλεκτικά την “ευαισθησία” τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε άλλες περιοχές, όπου εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους, βαφτίζουν όμως “τρομοκράτες” τους λαούς που υψώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην... αδικία και την καταπίεση αλλά και τα συμφέροντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Μέσα σ’ αυτό το διεθνές περιβάλλον όπου κυριαρχεί με τον πιο κυνικό τρόπο το συμφέρον των ισχυρών, το μοναδικό στήριγμα του Παλαιστινιακού λαού είναι η αλληλεγγύη των λαών όλου του κόσμου, η αλληλεγγύη η δική μας.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και κάθε δημοκράτη της πόλης μας να στηρίξει με την παρουσία του αυτή την προσπάθεια.
 


Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό που μαζεύτηκαν κατά την διάρκεια και αμέσως μετά, της εκδήλωσης συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό ελέγχθηκαν, καταμετρήθηκαν, συσκευάστηκαν και παραδόθηκαν στο ΜΚΙΕ από εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Κορίνθου. Από εκεί μέσω της ανθρωπιστικής οργάνωσης Fair Planet και αμέσως μόλις δημιουργηθεί ασφαλής δίοδος θα παραδοθούν στην Παλαιστινιακή ιατρική οργάνωση U.H.C.C., η οποία έκανε και την έκκληση, για την ανακούφιση των εκτοπισμένων.

Η συμπαράσταση όλων ήταν εντυπωσιακή. Ο αγώνας για τη στήριξη του Παλαιστινιακού λαού καθώς και κάθε κατατρεγμένου μετανάστη ή πολίτη αυτής της χώρας θα συνεχιστεί με το ίδια όρεξη και πάθος μ΄ αυτό που ξεκινήσαμε. Εθελοντές δεν είναι μόνο αυτοί που συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία των Αλληλέγγυων Κοινωνικών Ιατρείων, είστε και όλοι εσείς που στηρίζετε τον αγώνα μας με κάθε τρόπο και μέσο. 

Νοέμβριος 2013.

 

Εκδήλωση με θέμα ΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ που πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου. Την εκδήλωση προλόγησε η Χριστίνα Χολέβα και αμέσως μετά προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ RUINS (ΕΡΕΙΠΙΑ) της Ζωής Μαυρουδή το οποίο αναφερόταν στην δημόσια διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών λίγο πριν τις εκλογές του 2012. Ακολούθησε ομιλία από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑ ψυχίατρο και 2 παιδιά του 18άνω. Τους ομιλητές παρουσίασε ο Δημήτρης Καράγιωργας, παιδοψυχίατρος. Ακολούθησε συζήτηση.

Αμέσως μετά στο φουαγιέ του θεάτρου, όπου ενεργές ομάδες της πόλης παρουσίασαν τη δράση τους, ακολούθησε μουσική από την ομάδα συλλογικών δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης 18άνω καθώς και κεράσματα που ετοίμασαν οι εθελόντριες του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Κορίνθου.

Την εκδήλωση "διαφήμισαν" στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη εθελοντική ομάδα παιδιών με σχετικό δρώμενο.
 

 

Σεπτέμβριος 2013.


Συμμετοχή στο 3ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων από το σύστημα Υγείας και μόνο είναι ρατσισμός.

Η Υγεία ατομική και δημόσια είναι υπόθεση της πολιτείας και δεν πρέπει να εγκαταλείπεται σε κινηματικές ή σε εθελοντικές δομές και δράσεις. Η διατήρηση της αξιοπρεπούς ζωής, της υγείας και της παιδείας θα είναι αυτή που θα βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη, την αυτάρκεια, την ανεξαρτησία και συγχρόνως θα ακυρώσει τη συνθήκη που γεννά τη διαφθορά.
Συμμετοχή  στην ΄Εκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, μαζί με άλλες δομές της πόλης.
Οι επισκέπτες της έκθεσης ενημερώθηκαν για την λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, πως μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσα απ΄ αυτό, πως μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, αλλά και για την έναρξη της καταγραφής και του εμβολιασμού των ανασφάλιστων παιδιών.

 

 

Ιούλιος 2013.

Διοργάνωση μουσική βραδιάς αλλιώτικης και από τα παλιά φερμένης, στην παραλία της Ιερατικής με ζωντανή swing & rock-roll μουσική.
Μουσική βραδιά για την γνωστοποίηση σε περισσότερο κόσμο του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Κορίνθου, της δράσης του, των αναγκών του, των μελλοντικών του σχεδιασμών και της ενίσχυσής του. 

 

    

 

 

Απρίλιος 2013.

Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα πραγματοποιήσαμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση ως Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου, στους πεζοδρόμους του κέντρου της πόλης, μοιράζοντας φαναράκια και πασχαλινά δώρα, ενημερώνοντας τον κόσμο και καλώντας τον να μας γνωρίσει από κοντά και να στηρίξει το έργο μας.

http://www.facebook.com/video/embed?video_id=369658896483643